Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit: ‘Iedereen moet kunnen genieten van kunst en cultuur’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Theater Castellum maakte zaterdag 24 september, tijdens de Internationale Dag van de Gebarentaal, bekend dat zij het aanbod van theatervoorstellingen met een gebarentolk uitbreidt. 

'Iedereen moet kunnen genieten van kunst en cultuur en kunnen meedoen', bericht Theater Castellum. 'Doven en slechthorenden bezoeken ook graag theatervoorstellingen, musicals, cabaret, muziekconcerten en festivals. Bij een voorstelling of concert missen zij vaak stukken van de tekst of van de muziek. Met een gebaren- of schrijftolk erbij is een betere, volledigere beleving van de livevoorstelling mogelijk.'

Vorig seizoen hebben Castellum, de gemeente Alphen aan den Rijn en Theater met Tolk de mogelijkheden van theater- en muziekbeleving voor slechthorenden in Castellum onderzocht. Dit heeft geleid tot een uitbreiding van het aanbod in seizoen 2022/2023.

Binnenkort te reserveren

Dit seizoen is er onder andere een gebarentolk aanwezig bij Kruimeltje, Tineke Schouten, Karin Bloemen en Cor Bakker en Assepoester de Musical. 'Het aanbod kan nog worden uitgebreid. Zodra de voorstellingen op de website van Theater met Tolk staan, kan men reserveren', aldus Castellum.