Cliëntenadviesraad: heel gemeente Alphen moet rollatorproof worden

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Maak heel de gemeente Alphen rollatorproof en rolstoelvriendelijk en niet alleen Koudekerk aan den Rijn. Die oproep doet de cliëntenadviesraad van de gemeente Alphen aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.

Vorige maand werd het startsein gegeven om in Koudekerk loszittende tegels, grindpaden en hellinkjes aan te pakken. Koudekerk wil daarmee naar eigen zeggen het eerste dorp in Nederland zijn dat volledig rollatorproof, rolstoel- en kinderwagenvriendelijk is.

De cliëntenadviesraad adviseert het gemeentebestuur nu om op korte termijn een inventarisatie te maken van alle knelpunten op het gebied van de toegankelijkheid in de gemeente Alphen en deze zo spoedig mogelijk weg te nemen.

Inventarisatie komt er niet

De gemeente Alphen antwoordt desgevraagd niet in te gaan op het verzoek: 'We nemen verbetering van de toegankelijkheid mee in onze vele bouw- en reconstructieprojecten en onze wijk- en kerngerichte aanpak, maar gaan geen gemeente brede inventarisatie uitvoeren. De aanpak in Koudekerk aan den Rijn is uniek, maar eenzelfde aanpak staat ook open voor andere initiatieven vanuit andere kernen en buurten met een vergelijkbare problematiek.'

Lees ook: Rode loper uitgelegd voor gebruikers van rolstoelen en rollators: 'Dit is een hoofdzaak'