Commerciële ruimtes onder Toor gaan plots als warme broodjes over de toonbank

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gaat ineens hard met de verkoop van de commerciële ruimtes onder appartementencomplex Toor. Volgens wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) zijn vijf van de zes ruimtes zo goed als verkocht.

Het is nog onduidelijk welke partijen zich in de ruimtes gaan vestigen, maar Van As laat weten dat het gaat om bedrijven in de dienstverlenende sector. 'Van de in totaal zes units zijn er vier al zeker verkocht, de vijfde komt eraan', zegt de wethouder.

In juli van dit jaar opende SushiPoint een vestiging in het gebouw naast het station in Alphen aan den Rijn. Het was daarmee de eerste invulling van de commerciële ruimtes sinds de oplevering in april 2017. Kort daarna volgde Taco Mundo, die samen met SushiPoint één van de ruimtes opvult.

Waarom de verkoop van de ruimtes nu ineens snel gaat, weet de wethouder niet precies. Mogelijk heeft het ermee te maken dat sinds een aantal maanden twee bezorgrestaurants in het gebouw gevestigd zijn. Het zou ook kunnen zijn dat ondernemers en organisaties de oplevering van het naastgelegen gebouw De Ampère hebben afgewacht.

Lees ook: Appartementencomplex De Ampère in Alphen aan den Rijn opgeleverd