Conducteur mishandeld op station Alphen aan den Rijn: politie zoekt ‘belangrijke getuige’

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een conducteur is op maandag 28 februari mishandeld op het station in Alphen aan den Rijn. Daar is inmiddels een 20-jarige Alphenaar voor aangehouden. Toch vraagt de politie het publiek om hulp, omdat zij graag in contact komt met een getuige van de mishandeling.

In een trein op het traject tussen Leiden en Utrecht sprak de conducteur rond 23.00 uur een zwartrijder aan. 'De zwartrijder werd verbaal agressief ten opzichte van de conducteur. Een passagier ging tussen de conducteur en de zwartrijder in staan en trachtte de boel te sussen', legt de politie uit. 'Kort daarna stopte de trein op station Alphen aan den Rijn.'

Op het perron ging het mis. De zwartrijder stapte uit de trein en gaf de conducteur een vuistslag. Het 55-jarige slachtoffer heeft hier behoorlijk letsel aan overgehouden en moet in de komende tijd zelfs nog twee keer geopereerd worden.

Belangrijke getuige

De politie is dringend op zoek naar een belangrijke getuige van de mishandeling, de passagier die in de trein tussen de conducteur en zwartrijder ging staan. Het gaat om een man van ongeveer dertig jaar oud. Hij droeg een gekleurde jas en had witkleurige oortjes in. Deze man heeft zijn gegevens genoteerd in het notitieboekje van de conducteur, maar dat werd later weggegooid omdat het onder het bloed zat.

Contact opnemen met de recherche kan via het telefoonnummer 0800-6070. Daarnaast is het mogelijk om tips of andere informatie anoniem te delen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.