Corona Cup in de maak: ARC naar de Bollenstreek

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Veel voetbalclubs houden er rekening mee dat voetbalbond KNVB deze week, na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond, de competities definitief staakt. Zodra dat bericht er is, zullen allerlei vriendschappelijke competities worden opgestart. Het is de bedoeling dat ARC zich gaat meten met de topamateurclubs uit de Bollenstreek.

Nick Bouman, wedstrijdsecretaris van ARC, is initiatiefnemer van de Corona Cup. Hij zette een aantal jaren geleden de beloftencompetitie op. Meerdere seizoenen speelt het onder 23 jaar-ploeg van ARC, en Alphense Boys, tegen de 'jong-teams' uit de Bollenstreek.

Derdedivisionisten FC Lisse en Ter Leede hebben volgens Bouman hun deelname aan de Corona Cup toegezegd. Katwijk, Noordwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys (allen tweede divisie), VVSB (derde divisie) en FC Rijnvogels (hoofdklasse, competitiegenoot van ARC) zijn geïnteresseerd, maar willen eerst het KNVB-besluit afwachten.

Het plan is om twee poules te creëren waarbij alle clubs één keer thuis en één keer uit tegen elkaar spelen. De mini-competitie moet afgesloten worden met een kruiswedstrijd tegen een club uit de andere poule.

Alphense Boys

Ook Alphense Boys is uitgenodigd voor zo'n competitie. Op initiatief van het Goudse DONK kan Alphense Boys degens kruisen met clubs uit de regio Gouda en Rotterdam, zoals Jodan Boys, Montfoort '19, Olympia, ONA, Spartaan '20 en Zwervers Capelle.

Of Alphense Boys ingaat op de invitatie is nog niet bekend. De club wil eerst het KNVB-besluit afwachten en aankijken of de voetbalbond zelf met een alternatief plan komt. Ook ARC was voor deze competitie uitgenodigd, maar kiest voor een eigen opzet met Bollenstreekclubs.

Lees ook: Nieuwe competitie-indelingen ARC en Alphense Boys bekend, poules worden gehalveerd