Gepubliceerd op 19 Maart 2020 om 12.38 uur

Coronacrisis: restaurants bezorgen maaltijden, aangepaste openingstijden winkels

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondernemers proberen zich zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te slaan. Hoewel eet- en drinkgelegenheden geen gasten mogen ontvangen, mogen ze nog wel maaltijden bereiden om te bezorgen of af te laten halen.

De Alphens Restaurantweek is geannuleerd. Inmiddels is het mogelijk om bij een aantal deelnemende restaurants eten te bestellen. Onder andere Bij Hen, Grand Cafe Eight, Alfreds, Bobs Latin Mexican Restaurant en Knøss doen mee. Bestellingen dienen een dag van tevoren geplaatst te worden, zodat de horecaondernemers voldoende kunnen inkopen en voedselverspilling tegen kunnen gaan.

Stichting VOC adviseert winkels in het Alphense centrum om aangepaste openingstijden te hanteren. Deelnemende winkels zijn op maandag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, waarbij de koopavond op vrijdag komt te vervallen. Op zaterdag zijn de winkels geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de koopzondag gaat voorlopig niet door. Deze aangepaste openingstijden gelden niet voor supermarkten.

Winkels dicht

Andere winkelketens besluiten om de deuren voorlopig helemaal te sluiten. Zo zijn de vestigingen van Aktiesport, WE Fashion, H&M, C&A, KPN, Miss Etam, T-Mobile, Van Haren en VodafoneZiggo voorlopig gesloten. Ook bioscoop VUE Cinema in Alphen aan den Rijn is dicht.

Lees ook: Studio Alphen maakt dagelijks radioprogramma: Studio Quarantaine

advertentie
 
advertentie