Coronamaatregelen verder versoepeld: ‘Yes, we mogen weer!’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Woensdag zijn de coronamaatregelen verder versoepeld. Met deze tweede stap van versoepelingen mag er onder andere weer binnen gesport worden en mogen dierentuinen en attractieparken weer bezoekers ontvangen.

'Yes, we mogen weer', zegt Dennis van der Hoeven van sportschool Sport2BFit. 'Ze stonden hier om kwart over zeven al voor de deur. Op inschrijving natuurlijk, want dat moet. Ze hadden er onwijs veel zin in.' In de sportschool in Hazerswoude-Rijndijk zijn aan het einde van de ochtend meerdere sportfanaten bezig. Nadat zij een reservering hebben gemaakt, er een gezondheidscheck is geweest en alles tussentijds wordt schoongemaakt.

In Boskoop druppelen even later jonge danstalenten een danszaal binnen. Kinderen jonger dan achttien jaar mogen weer binnen groepslessen volgen. 'Hier in de danszaal kunnen ze zich toch meer focussen op hun eigen lijf', legt Lisa Roeloffs van Dansstudio Soof'it uit. In de afgelopen maanden zijn er ook danslessen in de buitenlucht gegeven. 'Dit is tien keer beter.'

Museumpark Archeon

Attractieparken, dierentuinen en kinderboerderijen mogen onder voorwaarden ook weer bezoekers ontvangen. In museumpark Archeon loopt het woensdag, mede door het wisselvallige weer, nog niet storm. De blijdschap bij directrice Monique Veldman is er niet minder om. 'We zijn natuurlijk heel erg blij dat we weer open zijn met het park', zegt Veldman.

'We zijn uitgeklust, we willen nu weer ons gewone werk doen.' De directrice doelt daarmee op de werkzaamheden die in de sluiting van afgelopen maanden zijn uitgevoerd. 'De horeca-afdeling heeft heel veel geklust, de middeleeuwen heeft heel veel gedaan, het groen is aangepakt, er is geschilderd. We willen nu weer de mensen vermaken met een dagje uit.'

Lees ook: Als genoeg vrijwilligers zich melden, gaat kinderboerderij alsnog open