Gepubliceerd op 26 Maart 2020 om 15.56 uur

Coronavirus geconstateerd op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam

ZWAMMERDAM - Op het Ipse De Bruggen-landgoed Hooge Burch in Zwammerdam is het coronavirus geconstateerd bij een cliënt. Op de Hooge Burch wonen zo'n 500 cliënten met een verstandelijke beperking. De zorginstelling meldt dat op deze woonlocatie beschermende maatregelen zijn afgesproken.

Ipse De Bruggen meldt dat, op het moment dat bij een cliënt het coronavirus wordt vastgesteld, naast de ouders en/of wettelijke vertegenwoordigers van de patiënt ook de ouders en/of wettelijke vertegenwoordigers van de huisgenoten op de hoogte worden gebracht. Ook medebewoners worden geïnformeerd.

'Als er het vermoeden is van besmetting, gaat de zorgmanager in overleg met de gedragskundige en arts. Indien nodig wordt de GGD ingelicht', legt Ipse De Bruggen uit. 'De GGD neemt bij bevestigde verdenking eventueel een test af. Als uit deze test blijkt dat de cliënt besmet is met coronavirus. adviseert de GGD over het verdere beleid.'

(Thuis)quarantaine

De arts, gedragskundige en zorgmanager bepalen of de thuis- of verblijfssituatie van de patiënt zich voor quarantaine leent. Voorwaarde voor thuisquarantaine is dat de cliënt thuis verzorgd kan worden en dat contact tussen de patiënt en huisgenoten (zo veel mogelijk) kan worden vermeden. Als dat niet mogelijk is wordt er uitgeweken naar een geschikte locatie in de buurt.

Uit privacy-oogpunt doet Ipse De Bruggen geen gedetailleerde uitspraken over de zieke bewoner. Ipse De Bruggen meldt dat op meerdere van haar ruim 370 locaties het coronavirus is vastgesteld bij cliënten.

Lees ook: Forse stijging in aantal coronabesmettingen in gemeente Alphen

advertentie
 
advertentie