Culturele instellingen presenteren nieuw aanbod tijdens Openingsfestival

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Silent disco, voorstellingen en creatieve workshops. De culturele instellingen uit de gemeente Alphen aan den Rijn trappen op zaterdag 26 augustus gezamenlijk het nieuwe seizoen af tijdens het Openingsfestival. Bezoekers kunnen er terecht voor een voorproefje van het nieuwe cultuuraanbod.

Wat is er te doen? 

De hele dag komen er presentaties van muziek, dans en theater voorbij. Wethouder Anouk Noordermeer start het programma om 10.30 uur. Vanaf 11.00 staan previews van acts op het programma: Bij de revue van Productiehuis Alphen, Kiki Schippers met band van Theater Castellum en Box in the Vox van Parkvilla. 

Ook dansschool Gudo Cools, het Jeugdtheaterhuis en de Nieuwe Muziekschool Alphen staan met nieuw talent op het podium. 

Zelf aan de slag

Bezoekers die liever in actie komen kunnen meedoen met een workshop in een vintage camper of in de winkelruimte op de hoek van de Mediamarkt. In de silent disco van DJ School Alphen kan gedanst worden. 

Op de cultuurmarkt staan instellingen klaar om meer informatie te geven over het nieuwe seizoen. Kinderen kunnen maskers maken bij de stand van het Jeugdtheaterhuis of aanschuiven bij de knutseltafel van Theater Castellum.

Straatmuzikantenfestival

Ondertussen is ook het Straatmuzikantenfestival aan den Rijn aan de gang. Op vijftien speelplaatsen door het centrum zijn dertig muzikantenacts te zien. De finale is om 16.00 uur aan het Rijnplein, daar wordt het festival afgesloten.