Cultuur staat centraal in nieuw radioprogramma PuurPodium van Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Naast het gelijknamige televisieprogramma van Studio Alphen, wordt er in het radioprogramma PuurPodium ook op radio aandacht geschonken aan cultuur in de regio. Op woensdagavond 1 februari werd de eerste aflevering uitgezonden, gepresenteerd door Ron Weijens.

Acteur Beau Schneider, die onder andere al jaren te zien is in Goede Tijden Slechte Tijden, was in de uitzending te gast. Op zaterdag 18 februari staat hij samen met collega's op de planken in Theater Castellum met de theatervoorstelling 'Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep'. De voorstelling is het laatste deel van de theatertrilogie naar de Dagboeken van Hendrik Groen.

Helmert Woudenberg, acteur die onder andere te zien was in Flikken Maastricht, blikt vooruit op de voorstelling Fluiten in het Donker. Op donderdagavond 23 februari is die solovoorstelling te zien in Theater Castellum, waarbij Woudenberg een selectie verhalen uit het oeuvre Kronkels van Simon Carmiggelt speelt.

Met cabaretier Thjum Arts bespreekt presentator Weijens de voorstelling Tijdloos Genot. Die voorstelling van Arts, die in 2021 winnaar was van het Camaretten Festival, is op zaterdag 25 februari bij te wonen in Castellum. 

PuurPodium is iedere woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Alphen. De interviews uit de uitzending van woensdag 1 februari zijn hieronder te beluisteren.