Gepubliceerd op 28 Juni 2019 om 12.11 uur

Dafne Schippers’ van de toekomst dit weekend te zien op junioren-NK in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - In 2011 was AAV '36 uit Alphen aan den Rijn voor het eerst gastheer van de Nederlandse kampioenschappen atletiek. Als negentienjarige won niemand minder dan Dafne Schippers destijds met twee vingers in haar neus goud. Vier jaar later kroonde Schippers zich tot wereldkampioene.

Bijna 1000 atleten die net zo goed hopen te worden als Dafne Schippers staan van vrijdag tot en met zondag aan de start bij de nationale titelstrijd voor A- en B-junioren (leeftijdscategorie zestien tot en met negentien jaar) in Alphen.

Seedo is al sneller dan Schippers

De grote blikvanger is N'ketia Seedo. De zestienjarige Seedo is sneller op de sprintafstanden dan Schippers als juniore was. Op de Nederlandse kampioenschappen atletiek indoor, eerder dit jaar, werd ze bij de senioren verrassend derde op de 60 meter achter wereldtoppers Schippers en Jamile Samuel. Insiders verwachten dat Seedo, het grootste atletiektalent van Nederland op dit moment, zich zelfs gaat kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo (Japan).

Ook Femke Bol, die zich onlangs verrassend plaatste voor de wereldkampioenschappen bij de senioren later dit jaar, en Zoë Sedney - het zusje van Naomi Sedney, die deel uitmaakt van de nationale sprintploeg die medaillekandidaat is op de Olympische Spelen - zijn van de partij.

29 AAV'ers

Ludo van Nieuwenhuizen is de belangrijkste Alphense troef voor het goud. Op de 800 meter behoort hij tot de favorieten voor de nationale titel. Ook AAV'er Kadidja Sangare is kansrijk voor medaille, al zit goud er vermoedelijk niet in omdat Seedo en Sedney haar tegenstanders zijn.

Daarnaast is er een aantal Alphense outsiders op een medaille, waaronder polsstokhoogspringer Twan van Rijn. In totaal verschijnt een recordaantal van 29 AAV '36-atleten aan de start bij de nationale titelstrijd in Alphen aan den Rijn.

Live op Studio Alphen

De Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren zijn dit weekend uitgebreid te volgen via Studio Alphen. Op zaterdag- en zondagmiddag is er een speciale radio-uitzending van 14.00 en 17.00 uur met wedstrijdverslag en sfeerimpressies vanaf de atletiekbaan.

Het hele weekend zijn er beelden online te zien van de NK, een reportage is vanaf maandag op televisie en YouTube te zien bij Studio Alphen.

advertentie
.
advertentie