Gepubliceerd op 16 Juli 2019 om 14.17 uur

Daniël Knegt start kwalificatietraject Paralympische Spelen met zevende plek

HAZERSWOUDE-DORP - Daniël Knegt uit Hazerswoude-Dorp is samen met Koen de Leeuw afgelopen weekend op de zevende plek geëindigd bij de wereldbekerwedstrijden paratrialton in Magog (Canada). Het is de eerste wedstrijd die meetelt voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen volgend jaar in Tokio (Japan).

Om naar de Paralympics te mogen moet Daniël Knegt op 29 juni 2020 in de top-6 staan van de internationale paralympische kwalificatieranglijst. Voor het IOC (International Olympic Committee) zou een plek in de top-9 al volstaan, maar de nationale sportkoepel NOC*NSF heeft de prestatie-eis verscherpt naar top-6.

Na 750 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen finishte Knegt, die zelf blind is, met zijn maatje De Leeuw (De Leeuw is als gids de stuurman van Knegt tijdens het zwemmen, fietsen en hardlopen, red.) als zevende in 1:07.07. De Franse winnaar was vijf minuten sneller dan Knegt.

Hieronder kun je een reportage van Studio Alphen uit 2017 bekijken over Daniël Knegt en Koen de Leeuw tijdens de WK paratriatlon.
advertentie
.
advertentie