De Cascarvieten trekken stekker uit carnavalsweekend in februari

ALPHEN AAN DEN RIJN - Carnavalsvereniging De Cascarvieten trekt de stekker uit het feestweekend in februari. Dit jaar wordt er geen Seniorencarnaval, Kindercarnaval en Boerenbal georganiseerd.

Het bestuur van de vereniging is afgelopen weekend bij elkaar gekomen en heeft, gezien de huidige coronasituatie, besloten om de carnavalsactiviteiten te schrappen. 'Ook de festiviteiten in ons eigen onderkomen en de bezoeken aan Rietveld, Oudshoorn, Hooge Burch en Ursula kunnen helaas geen doorgang vinden', meldt de vereniging.

De Cascarvieten houden de mogelijkheid nog open voor een festiviteit met minder bezoekers, of een alternatief zoals het organiseren van een zomercarnaval.

'Geen onnodige risico's nemen'

In november haalde Frank Verschuur, alias Prins Cascar LV, de sleutel van de stad op bij burgemeester Liesbeth Spies. Verschuur had destijds nog goede hoop dat het carnaval door kon gaan. 'We gaan ook geen onnodige risico's nemen. Als de regering zegt: het mag niet, het kan niet. Dan zullen wij niet doordrammen van; we willen graag', voegde hij daar toen al aan bij.

Lees ook: Cascarvieten halen Sleutel van de Stad op: ‘We zijn voor een feestje, maar het moet wel veilig’