De dagen worden korter: fietsverlichting repareren tegen gereduceerd tarief

Fietslamp Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Nu het steeds vroeger donker wordt, is het extra belangrijk dat fietsers zichtbaar zijn in het donker. Dat voorkomt ongelukken en ergernis bij andere weggebruikers. Daarom verzorgt de Fietsersbond samen met gemeenten en rijwielhandelaren in de regio weer een fietsverlichtingsactie op zaterdag 4 november. 

Fietsers kunnen die dag bij tientallen locaties in de regio hun verlichting gratis laten controleren. Als repareren nodig is, hoeven alleen de kosten voor de materialen worden te betaald en geen arbeidsloon.

In het centrum van Alphen kunnen fietsers voor controle en reparatie ook terecht bij de stand van de Fietsersbond op de hoek van de Aarkade en De Vest (voor de bibliotheek). Bovendien is het daar mogelijk om gratis een postcode in de fiets te laten graveren. De stand is open van 09.30 tot 15.30 uur. 

AAN in het donker

Wie tijdens de fietsverlichtingsactie geen tijd heeft, kan nog rekenen op een korting in de week van 6 tot en met 11 november. Dan repareren de deelnemende rijwielhandelaren de fietsverlichting voor tien procent korting, arbeidsloon wordt dan wel berekend. 

De regionale fietsverlichtingsactie sluit aan bij de landelijke campagne onder het motto AAN in het donker. Ze wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland.

De politie gaat na de actie gericht controleren op werkende fietsverlichting. De boete voor fietsen zonder verlichting is zestig euro. De boete voor ontbrekende reflectoren bedraagt veertig euro.