De Proeftuin On Tour Natuurmarkt: inspiratiebron voor toekomstbestendig leven

Foto: Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Toekomstbestendig leven kan ook op een leuke manier. Hoe? Dat is te ontdekken tijdens De Proeftuin On Tour Natuurmarkt op zaterdag 3 september in het Prinses Irenebos.

Deze tweede editie van De Proeftuin On Tour Natuurmarkt is van 11.00 tot 16.00 uur. 'Met je dagelijkse keuzes kan jij het verschil maken. Samen maken we de wereld groener, gezonder en leuker', aldus de organisator, Huis van Duurzaamheid, die samenwerkt met de gemeente, Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting Bezoekerscentrum de Veenweiden.

Met een eetbaar groen-, lifestyle-, klimaat- en kinderplein is de natuurmarkt er voor jong en oud. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn voorleesfeestjes en gi-ga-groene miniworkshops. Voor jongeren en volwassenen zijn er themarondleidingen, proeverijen en rond de veertig informatiekramen over lokaal en plantaardig voedsel, biodiversiteit en een leefstijl met minder afval.

Daarnaast is er op de markt aandacht voor de eetbare en klimaatbestendige (sier)tuin, gezonde voeding en beweging en duurzaamheidssubsidies. Er zijn producten te koop, zoals eetbaar plantgoed, tweedehands kleding en lokale producten. De markt en alle inloopactiviteiten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig.