De Sint komt eraan: intochten in gemeente Alphen aan den Rijn

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Nog een paar weken wachten en dan is de Sint weer in het land. Zaterdag 18 november komt hij aan in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de intocht is er muziek en entertainment op het Rijnplein. Daarna arriveert de Stoomboot met de Sint en zijn pieten. Burgemeester Liesbeth Spies ontvangt de goedheiligman vervolgens op het podium.

Na het ontvangst lopen de Sint en pieten een route door het centrum van Alphen aan den Rijn. Onderweg zijn er verschillende optredens. Dos treedt op bij het Gemeentehuis, D-beatz op het Thorbeckeplein en De Vos op de Anne-Frankkade.

Het programma

  • 10.30 uur: Muziek en entertainment op het Rijnplein.
  • 11.30 uur: Aankomst van de Stoomboot met Sint en pieten.
  • 11.45 uur: Ontvangst door de burgemeester op het podium.
  • 12.00-14.00 uur: Sint en pieten lopen een route door het centrum.

Activiteiten na de intocht

Na de intocht op 18 november zijn er nog een aantal andere activiteiten. Woensdag 22 november en woensdag 29 november komt Voorleespiet op bezoek. Zaterdag 25 november komt de Sint langs samen met een PietenDJ. Zondag 26 november kunnen speculaaspoppen worden versierd. Vervolgens is op zaterdag 2 december de prijsuitreiking van een kleurwedstrijd en zondag 3 december kan een pietenexamen worden afgelegd.

Andere intochten

Ook in Boskoop en Zwammerdam komt Sinterklaas op 18 november aan. De intocht in Boskoop is om 14.00 uur bij de Galerij. 

In Zwammerdam wordt Sinterklaas om 14.30 uur onthaald in het Ziende park. Vanaf daar start de optocht door het dorp naar het Kerkplein. Het feest duurt daar tot 16.30 uur. 

In Aarlanderveen, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wordt de intocht op 25 november gevierd.