De Voetbalkantine: Sabine Verheul en Jarno Verweij

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Iedere tweede maandag van de maand is De Voetbalkantine te horen op Studio Alphen. Tussen 20.00 en 21.00 uur wordt met gasten uit de Alphense voetbalwereld de lokale actualiteit in het amateurvoetbal doorgenomen. Iedere uitzending vindt plaats vanuit een andere voetbalkantine.

Of zoals de oktober-uitzending, op een alternatieve voetballocatie. Sabine Verheul en Jarno Verweij zijn te gast. De Alphense Verheul draagt in de eerste jaren van de Eredivisie voor Vrouwen het shirt van ADO Den Haag en FC Utrecht. Op dit moment voetbalt Verheul op eersteklasseniveau in IJsselstein.

Verweij debuteert dit seizoen als hoofdtrainer van zaterdagvierklasser Koudekerk. Samen met Gert Labots staat de Koudekerker aan het roer van het vlaggenschip, dat samen met SJC, Warmunda en Hazerswoudse Boys titelkandidaat is in de 4e Klasse A.

Eerste (anderhalve) maand competitievoetbal 

Gaat het kabinet dinsdagavond inderdaad bekendmaken dat het amateurvoetbal wordt stilgelegd? Hoe is de seizoensstart geweest van alle eerste elftallen van clubs uit de gemeente Alphen aan den Rijn? Welke functie vervult Verheul bij voetbalbond KNVB en schuilt in Verweij een trainer die in de top van het amateurvoetbal werkzaam wil zijn?

Maar ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland en de rol die de media daarin speelt. In het dagelijks leven zijn Verheul en Verweij werkzaam voor respectievelijk FOX Sports en Voetbal International.

Hieronder kun je de De Voetbalkantine-uitzending van maandagavond in twee delen als podcast terugluisteren.