Deceptie Alphense Boys: verlies op eigen veld van hekkensluiter VOC

Foto: Paul Bahlmann

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys is 2020 in mineur gestart. De eerste wedstrijd na de winterstop werd zondag op eigen veld met 1-3 verloren van hekkensluiter VOC. Bij de 0-1 werd achterin niet ingegrepen, bij de 0-2 en 0-3 kon VOC ongehinderd binnenkoppen.

Alphense Boys speelde geen goede wedstrijd, al trof het wel het aluminium. Ook ging de rebound van een vrije trap op miraculeuze wijze er niet in. Na een uur voetballen bezweek VOC toch onder de druk en Kees Tol maakte de 1-3. Daarna volgden kansen op de 2-3, maar toen Cem Sahin met nog 25 minuten te spelen vanaf de strafschopstip de keeper van VOC tevergeefse probeerde te verschalken met een Panenka-penalty, was het gedaan met de kansen voor Alphense Boys.

Bij winst was Alphense Boys naar de vierde plek op de ranglijst geklommen in de Hoofdklasse A, nu blijft de ploeg van trainer Hein van Heek zevende staan. Ook moet Alphense Boys de tweede plek in de strijd om de periodetitel afstaan.

Scoreverloop Alphense Boys - VOC 1-3 (0-2): 0-1 Michiel Broeders, 0-2 Robert Stout, 0-3 Sebastiaan Quispel, 1-3 Kees Tol.

Hieronder is de samenvatting van Alphense Boys - VOC te bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie te zien is bij Studio Alphen, evenals de interviews met Hein van Heek en Tarik Zaanani.