Deel oude Groene Hart Topmavo wordt gesloopt voor nieuwbouw Scala College

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De sloop van het voormalige Groene Hart Topmavo vordert gestaag. Op de locatie aan de Henry Dunantweg moet een nieuw schoolgebouw van het Scala College komen te staan, als vervanging van de huidige locatie aan de Diamantstraat.

De locatie van het Scala College aan de Diamantstraat is veertig jaar oud. 'Dus je mag verwachten dat het er een stuk anders uit gaat zien dan het gebouw waar we nu in zitten', vertelde vestigingsdirecteur Raymond Pet eerder. 'Een stuk moderner, waarbij de buitenkant er prachtig uit komt te zien. De binnenkant is spectaculair omdat we een enorme ontvangsthal krijgen met een enorme trap die tot de verbeelding zal gaan spreken.'

De verhuizing van de middelbare school staat gepland in de kerstvakantie van het schooljaar 2022. 'De nieuwe leerlingen die in september starten in de brugklas zullen dus vanuit het onderbouwhuis Nieuwe Sloot rechtstreeks doorstromen óf naar de vwo-locatie aan de Sacharovlaan óf naar de vwo-locatie aan de Henry Dunantweg', meldt het Scala College.

Lees ook: Gemeente trekt portemonnee, Ashram en Scala College blij dat nieuwbouw doorgaat