Definitief geen papieren uitgave van Groene Hart Koerier meer

Foto: Groene Hart Koerier

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het doek valt definitief voor de papieren uitgave van de Groene Hart Koerier. 'We zagen dit wel aankomen', zegt Diana Baak namens de krant. 'Het is fijn dat er nu duidelijkheid is.' De kersteditie van de krant is de laatste die op papier wordt gedrukt en huis-aan-huis wordt verspreid.

De toekomst van de Groene Hart Koerier staat al langere tijd op de tocht, omdat het huis-aan-huis-blad de begroting niet meer sluitend krijgt. Dat komt voornamelijk door het wegvallen van het gemeentelijke nieuws en de bijbehorende inkomsten. 

Extra financiële steun

Eind 2022 bood de gemeenteraad de krant een handreiking, door 75.000 euro financiële steun beschikbaar te maken. In dat jaar moest de Groene Hart Koerier een plan opstellen voor de toekomst, zodat de krant zichzelf zou kunnen redden. 

Het afgelopen jaar is de krant druk geweest met het in kaart brengen van de mogelijkheden. Een papieren uitgave blijkt financieel niet haalbaar meer, daarom heeft het bestuur nu besloten om daarmee te stoppen. 

In welke vorm de krant nu verder gaat, is nog niet bekend. Baak: 'We hopen vanaf 2024 verder te gaan met een digitale krant. In samenspraak met adverteerders wordt gekeken of dat kan en welke vorm de voorkeur heeft.'