Definitief geen Zomerspektakel aan het Meer in juni, evenementen tot 1 juli verboden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Zomerspektakel aan het Meer wordt dit jaar definitief niet georganiseerd in het eerste weekend van juni. Alle evenementen tot 1 juli zijn verboden in de gemeente Alphen aan den Rijn, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

'De organisatie van het Zomerspektakel is met alternatieven bezig', zegt Spies (CDA) woensdag in een interview met Studio Alphen. In dat gesprek reageert de burgemeester uitgebreid op de dinsdag aangekondigde coronaversoepelingen door het kabinet.

Afgelopen januari meldde Zomerspektakel-voorzitter Stanley de Looze dat het festival onderzoekt om eenmalig aansluitend op de Alphense jaarmarkt in september te gaan zitten.

Eerste festival begin juli

Het nieuwe festival Vrij & Blij in het tweede weekend van juli is het eerste evenement dat op de rol staat. 'Wij zullen heel snel met deze organisatoren om tafel moeten om te kijken onder welke voorwaarden dat verantwoord zou kunnen of dat dit festival nog even moet wachten', aldus Spies.

'Om heel eerlijk te zijn zie ik veel meer argumenten waarom het festival wel door zou moeten gaan dan niet', meent initiatiefnemer Sander Koppenhol namens Vrij & Blij. 'Het feit dat het een buitenevenement is, dat het in de zomer is, dat de derde golf op dat moment over zal zijn en de vaccinaties op niveau zitten.'

Trekkertrek

En de Trekkertrek Familiedag in Koudekerk aan den Rijn? Dat zou met een slag om de arm wel eens moeten kunnen lukken, geeft burgemeester Spies aan. Dat geldt ook voor onder meer de jaarlijkse dorpsfeesten in Aarlanderveen, Hazerswoude-Dorp en Zwammerdam in de zomervakantie.

'Misschien zullen de evenementen er nog net iets anders uitzien dan in het verleden het geval is geweest. Misschien moet je van te voren een test overleggen of andere dingen doen, maar het wordt een mooie zomer.'