‘Heel gezellig in voetbalkantine’ na groen licht voor kunstgras Aarlanderveen

Foto: Ed Nagtegaal

AARLANDERVEEN - De kogel is door de kerk. Voetbalvereniging Aarlanderveen krijgt een kunstgrasveld. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft dat unaniem besloten tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces.

De werkzaamheden zijn afgelopen zaterdag meteen van start gegaan. Op 26 augustus moet de voetbalmat geopend worden. Als de werkzaamheden niet uitlopen oefent het vlaggenschip van de voetbalclub die dag tegen Hazerswoudse Boys op het nepgras. Een week later staan de eerste officiële KNVB-wedstrijden op het programma. 'Alleen de verlichting zal waarschijnlijk wat later geleverd worden. Dat zijn speciale led-lampen en die moeten gemaakt worden', zegt voetbalvoorzitter Leo de Jong.

Op de avond van de raadsvergadering was hij met het bestuur en een aantal vrijwilligers in de kantine van de vereniging, wachtend op het verlossende nieuws. 'We een berichtje dat de raad zijn medewerking aan het kunstgras en de verlichting eromheen heeft gegeven. Nou, dat is heel gezellig geweest.'

Rubberen korrels

55 jaar bestaat de dorpsvereniging. De club heeft één echt veld, plus een klein pupillenveld. Het echte veld is gras. En die grasmat is steeds vaker onbespeelbaar. Er zitten kuilen in, met zware blessures tot gevolg, en het hoeft maar een beetje te regenen of er kan niet gevoetbald worden vanwege het water dat er ligt.

Na een jarenlang proces is de gemeente bereid om het afgeschreven natuurgrasveld te vervangen voor een kunstgrasexemplaar. De kosten bedragen zo'n 700.000 euro. De beruchte rubberen korrels worden bij het nieuwe veld niet gebruikt. In plaats daarvan wordt een mengsel van kurk, eik en maïs ingezet.

'We zijn bijzonder tevreden en hopelijk is er voor Aarlanderveen nu ook weer een mooie toekomst. Met deze nieuwe situatie doet de club een grote stap vooruit', besluit De Jong.

Lees ook: Geur van écht gras verdwijnt bij Aarlanderveen: 'Niet meer verantwoord'