Delen Avifauna gesloten vanwege vogelgriep, park zeer beperkt open tot april 2021

Avifauna Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Verschillende delen van vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn zijn sinds maandag preventief gesloten vanwege de uitbraak van vogelgriep in Nederland. Het gaat onder meer om de doorloopvolières. Bij Avifauna zelf is geen vogelgriep geconstateerd.

Mede vanwege de huidige coronamaatregelen heeft de vogelparkdirectie besloten om Avifauna tijdens de winterperiode, die duurt tot 1 april 2021, alleen open te stellen voor abonnementhouders en gasten van het aangrenzende Van der Valk-hotel.

Normaliter mogen dagjesmensen van november tot en met maart voor de helft van de prijs naar Avifauna. De vogeldemonstraties zijn dan gestopt, de attracties in de speeltuin gesloten en veel vogels bevinden zich in hun binnenverblijven. Voor regulier betaald bezoek blijft Avifauna de komende vijf maanden gesloten.

Geen seizoenswerkers en oproepkrachten

Als gevolg van de coronacrisis heeft Avifauna dit seizoen minder bezoekers getrokken en minder inkomsten gegenereerd. Van een aantal medewerkers heeft het vogelpark om die reden afscheid genomen, onder wie alle seizoenswerkers en oproepkrachten.

Om hoeveel mensen het gaat, zegt een woordvoerder van Avifauna op dit moment niet bekend te kunnen maken.