Derby Koudekerk - ARC komt uit koker bij loting bekertoernooi: ‘Geweldig!’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In de eerste ronde van de knock out-fase van de districtsbeker West II gaat de voetbalderby Koudekerk - ARC gespeeld worden. Tijdens de loting van het bekertoernooi werden beide clubs woensdag aan elkaar gekoppeld.

De wedstrijd tussen vierdeklasser Koudekerk en hoofdklasser ARC staat vooralsnog gepland voor dinsdag 12 oktober. Yvar de Groot, Toni van Ooi, Ricardo van Rijswijk en Sander Schmand zijn vier Koudekerk-spelers die in het eerste elftal van ARC hebben gespeeld. Ook het trainersduo van Koudekerk, Jarno Verweij (tweede elftal) en Gert Labots (eerste elftal), heeft een ARC-verleden.

'Geweldig!', reageert Verweij op de loting. 'Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd bij ARC en ben de club altijd blijven volgen.' De Koudekerk-trainer was ook jeugdspeler bij ARC. 'Voor spelers, Gert en mij wordt het een speciale wedstrijd. Wij hebben er heel veel zin in.'

Alphense Boys en Alphia

Ook Alphense Boys, Alphia en Alphense Boys Zaterdag zitten nog in het bekertoernooi. Alphia heeft Meerburg geloot. Alphense Boys, de zondaghoofdklasser welteverstaan, en de zaterdagtak van Alphense Boys zijn allebei vrijgeloot.