Hardlopen én wandelen langs mooie locaties in De Knikker Zegerplasloop

ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie weken voor de 20 van Alphen is een ideaal moment voor hardlopers om te kijken of zij klaar zijn voor de grote race. De derde Knikker Zegerplasloop op zondag 19 februari is daarvoor een mooie graadmeter.

In eerdere seizoenen hield de organisatie in januari een Zegerplasloop; ditmaal kiest zij voor februari. Nieuw dit seizoen is een 5 en 10 km voor wandelaars. Zij wandelen dezelfde route door het Zegerslootgebied als de hardloopwedstrijden van die afstanden en starten gelijktijdig met de hardlopers van de 20 km.

Tijdens de Knikker Zegerplasloop krijgen de deelnemers mooie locaties van Alphen aan den Rijn te zien. Een bijna geheel autovrij parcours door het Zegerslootgebied en om de Zegerplas. Door de verschillende afstanden is het voor zowel de beginnende als de ervaren loper een uitdaging.

Start bij AAV'36

De Alphense atletiekvereniging AAV'36 is organisator van de De Knikker Zegerplaslopen. De start van alle lopen is op de atletiekbaan van AAV'36 aan de Sportlaan in Alphen aan den Rijn. De eerste afstand is de 400 meter voor jeugd tot en met 7 jaar, deze start om 10.10 uur. De laatste loop heeft een starttijd van 11.20 uur.