Derde voorronde lokale bandcontest Alphen on Fire in poppodium MAX

ALPHEN AAN DEN RIJN - Poppodium MAX staat zaterdag 21 januari in het teken van lokaal muzikaal talent. Om 20.00 uur vindt in het gebouw aan de Olympiaweg namelijk de derde voorronde van de bandcontest Alphen on Fire plaats. De toegang is gratis.

Het podium is die avond gereserveerd voor onder meer de band Sann!e & Friends, die al eerder van de partij was op het Kwaku Summer Festival en te zien was in de Melkweg. Gedanst kan er worden op de energieke pop/hiphop muziek van de vijfkoppige band Mark, Frank & Money. Ook rockmuziek kan aan het lijstje worden toegevoegd door middel van de tributeband Grand Funk Reload.

Er wordt gestreden om een plekje in de finale op 1 april in Parkvilla, waar bekend wordt welke band de uiteindelijke winnaar is en een professionele studio-opname en shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store wint. De laatste twee voorrondes worden gehouden op 11 februari in The Cube in Boskoop en op 18 maart in Theater Castellum.

Muzikale boost

Alphen on Fire wil de lokale muzikale popcultuur een boost geven. Op deze manier wordt er meer podium geboden voor popoptredens, worden verschillende bands bij elkaar gebracht en krijgen deze een duwtje in de rug om verder te gaan met het maken en brengen van muziek. Een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ organiseren de bandcontest.