Dick Advocaat laat oud-Alphense Boys-speler debuteren bij Sparta

ALPHEN AAN DEN RIJN - Abdou Harroui heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in de eredivisie. De twintigjarige middenvelder startte in de basis tijdens AZ - Sparta (2-1). Een dag na de wedstrijd mocht de oud-speler van Alphense Boys zijn contract verlengen tot 2020. Eerder deze maand tekende A-junior Darwin Heuvelman bij Sparta zijn eerste profcontract contract. De talentvolle verdediger kwam drie jaar uit voor Alphense Boys.

Komend weekend speelt Sparta tegen ADO Den Haag. Saillant detail is dat ADO-trainer Fons Groenendijk de laatste tijd regelmatig speeltijd gunt aan voormalig Alphense Boys-voetballers Thijmen Goppel en Shaquille Pinas, al is laatstgenoemde recent teruggezet naar het tweede elftal vanwege vastgelopen contractonderhandelingen. Maarten Reyneveld en Thijs Timmermans wachten nog op hun eerste officiële speelminuten in ADO's hoofdmacht.

Vierde debutant in 2018

Harroui is alweer de vierde oud-Alphense Boys-speler die zijn debuut maakt in de eredivisie in 2018. Naast Pinas en Goppel mocht ook Noussair Mazraoui onlangs voor het eerst aantreden in het eerste elftal van Ajax. De middenvelder, die ook een AVV Alphen verleden heeft, debuteerde in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.