Diede de Groot geblesseerd, Nieuwe Sloot kijkt uit naar NK tennis

Gepubliceerd op 15 december 2019 om 9.02 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Opnieuw een grote tegenvaller voor de NK tennis: publiekslieveling Diede de Groot is geblesseerd. Bij de rolstoeltennisster van Nieuwe Sloot is deze week een scheurtje in haar rug geconstateerd. 'Ze moet absolute rust nemen en hopen dat ze naar de Australian Open kan', zegt Dave Kok van Nieuwe Sloot.

De Alphense Lizzy de Greef is de kopvrouw van de Nieuwe Sloot-trainingsgroep dit NK. Het grootste rolstoeltennistalent van Nederland in de jeugd doet met twee andere Nieuwe Slooters, Robin Groenewoud en Felice Lentze, mee aan het kwalificatietoernooi.

Ook bij het valide tennis zijn veel toppers afwezig, van Kiki Bertens tot Arantxa Rus en van Robin Haase tot Thiemo de Bakker. 'Spelers zijn in de opbouw van het nieuwe seizoen en vertrekken rond de jaarwisseling naar Australië. Dit NK past niet bij iedereen in z'n schema. Ook kampt een aantal spelers met pijntjes', legt Kok uit.

14 t/m 22 december bij Nieuwe Sloot

Wie er wel zijn, onder anderen Davis Cup-spelers Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven, Fed Cup-speelsters Lesley Kerkhove en Richel Hogenkamp, maar ook rolstoelwereldtoppers als Aniek van Koot en Marjolein Buis. Verder maakt regerend olympisch kampioene Jiske Griffioen haar rentree. 'Ik sta nu even te kijken bij het kwalificatietoernooi, het is echt toptennis. Een heel hoog niveau', promoot Kok.

In twee van de vier Nieuwe Sloot-hallen worden de NK afgewerkt. Er wordt in Alphen aan den Rijn getennist op hetzelfde type ondergrond als de Australian Open. 'De vrijdag, zaterdag en zondag worden onze topdagen', kondigt Kok aan. 'Vrijdag 20 december hebben we een dj in combinatie met toptennis. Op zaterdag zijn de spectaculaire dubbelspelfinales en op zondag de enkelspelfinales.'

Hieronder kun je het radio-interview met Dave Kok van Nieuwe Sloot beluisteren waarin hij vooruitblik op de NK tennis.

advertentie advertentie