Diede de Groot ook wereldkampioen landenteams, brons Lizzy de Greef

ALPHEN AAN DEN RIJN - Diede de Groot blijft de prijzen maar aaneenrijgen dit jaar. Samen met Aniek van Koot en Jiske Griffioen is de rolstoeltennisster van het Alphense Nieuwe Sloot deze week wereldkampioenschap landenteams geworden. In het Italiaanse Palermo was Oranje zaterdag met 2-0 te sterk voor Japan in de eindstrijd.

De 24-jarige De Groot is de geschiedenisboeken al ingegaan door een golden slam te winnen. Oftewel in één kalenderjaar alle vier de grandslamtoernooien (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open) winnen, en goud te veroveren op de Paralympische Spelen. Nu ze ook wereldkampioen landenteams is geworden, staat alleen nog het wereldkampioenschap enkel- en dubbelspel op het programma. Ook dan is De Groot topfavoriet voor goud.

Als Diede de Groot in de komende weken ook goud veroverd op de enkel- en dubbelspel WK's, is ze er net niet in geslaagd om letterlijk alle prestigieuze enkel- en dubbelspeltoernooien te winnen. Alleen op Wimbledon strandde De Groot in de halve finales van het dubbelspel; tijdens de Australian Open, Roland Garros, US Open en Paralympische Spelen dubbelde ze wel naar de toernooiwinst.

Lizzy de Greef

Aan het juniorentoernooi van de World Team Cup, zoals de WK heten, deed de Alphense Lizzy de Greef (17) namens Nederland mee. De nummer één van de wereldranglijst bij de meisjes zag hoe Nederland in de halve eindstrijd verloor van Japan met 2-1. Zondag is de strijd om het brons tegen Brazilië wel gewonnen, met 2-0.

Lees ook: Rolstoeltennisster Diede de Groot gehuldigd bij 'haar' Nieuwe Sloot