Diede de Groot vliegt naar New York voor US Open

Foto: Diede de Groot

ALPHEN AAN DEN RIJN - Diede de Groot heeft besloten om mee te gaan doen aan de US Open. De kersverse nationaal kampioene rolstoeltennis (vorig weekend veroverde De Groot voor de vierde maal in haar carrière de Nederlandse titel, red.) wil in New York voor het derde jaar op rij het prestigieuze toernooi winnen.

Vanwege het coronavirus reizen veel toptennissers niet af naar de Verenigde Staten voor het grandslamtoernooi, zoals Rafael Nadal en Kiki Bertens. 'De organisatie van de US Open creëert rondom het evenement als het ware een bubbel waarin alle sporters, vrijwilligers en de organisatie tijdens het evenement leven', motiveert De Groot haar keuze. 'Ik ben ervan overtuigd dat de organisatie voldoende is voorbereid op de US Open en onze veiligheid vooropstelt.'

De US Open gaan aankomende maandag van start, het rolstoeltoernooi begint op 10 september. Bij terugkomst in Nederland zal De Groot de quarantainemaatregelen in acht nemen. Het wordt haar eerste toernooi sinds de Australian Open in januari, waar ze - geblesseerd - onderuit ging in de kwartfinales.

Paralympische Spelen

De Groot zegt de laatste maanden doorgetraind te hebben met haar coach Amanda Hopmans. 'Inmiddels is het prettig om weer uitzicht te hebben op het spelen van een toernooi', bekent de rolstoeltennisster van het Alphense Nieuwe Sloot. 'Het werken aan een wedstrijdritme is belangrijk, zeker in het jaar in aanloop naar de Paralympische Spelen. De US Open is een van mijn favoriete toernooien, ik speel het evenement graag en heb in de geschiedenis ook goede resultaten neergezet.'

Voor de Paralympische Spelen, die over exact een jaar beginnen, is De Groot de torenhoge favoriete voor het goud. Van de laatste elf grandslamtoernooien won De Groot er zeven en bereikte ze alleen afgelopen januari de finale niet. De Groot is opgeklommen naar de eerste plek op de wereldranglijst en won goud op de wereldkampioenschappen rolstoeltennis in 2017, 2018 en 2019. De Japanse Yui Kamiji, thuisspeler tijdens de Paralympics van Tokio, is De Groots grote rivale.

Lees ook: Diede de Groot voor derde jaar op rij wereldkampioen rolstoeltennis