Dit zijn zaterdagmiddag de gasten bij de Studio Alphen Nieuwjaarsreceptie

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar gaat Studio Alphen uitgebreid vooruitblikken op 2021. Wat zijn de verwachtingen van een jaar waar de gevolgen van het coronavirus een flinke stempel op zullen drukken?

Namens GGD Hollands Midden is directeur Sjaak de Gouw te gast over de laatste stand van zaken rond het coronavirus en het regionale vaccinatieprogramma. Vanaf 18 januari wordt in eerste instantie het zorgpersoneel ingeënt, aansluitend is de bevolking aan de beurt. De Alphense politieteamchef John Nieumeijer geeft een inkijkje in waar de politie zich op gaat focussen in het nieuwe jaar. Uiteraard wordt met Nieumeijer ook de balans opgemaakt over 2020 en de jaarwisseling.

2020 had het jaar van Maureen Koster moeten worden. Maar de Olympische Spelen zijn uitgesteld naar 2021. Is überhaupt al bekend hoe het olympische kwalificatietraject eruit komt te zien voor de atlete? En gaan er weer festivals georganiseerd worden? Stanley de Looze van het Zomerspektakel aan het Meer komt aan het woord.

Wat zit er voor de cultuursector in het vat? De Alphense cultuurjournalist Theo de With (Leidsch Dagblad), tevens als vrijwilliger betrokken bij theatergroep Productiehuis Alphen (Stichting PA), schuift aan. En hoe kom je als beroepsmuzikant deze tijd door zonder optredens? Roland Brons, bekend als zanger van Murphey's Law en Join The Wolf Pack, laat zijn licht schijnen op 2021.

Radio-uitzending

Peter Trimp en Danny de Bruin presenteren zaterdag 2 januari van 12.00 tot 15.00 uur de Studio Alphen Nieuwjaarsreceptie. Het radioprogramma wordt herhaald op zondagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur.

Livestream: klik op deze link om via de livestream naar Studio Alphen te luisteren