Gepubliceerd op 16 Oktober 2018 om 15.10 uur

Docent Groene Hart Lyceum veroordeeld voor seks met 15-jarige leerling

ALPHEN AAN DEN RIJN - De docent van het Groene Hart Lyceum die seks zou hebben gehad met een leerling van de Alphense middelbare school is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf (180 uur) en een voorwaardelijke gevangenisstraf (zes maanden). Ondanks dat de destijds 27-jarige invalleraar ontkent geslachtsgemeenschap te hebben gehad, volgens hem bleef het bij zoenen en droogknuffelen, zijn er volgens de rechtbank voldoende aanknopingspunten om toch vast te stellen dat de twee seks hadden: van whatsappgespreken tot het regelen van een zwangerschapstest.

De straf valt fors lager uit dan de anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, die het Openbaar Ministerie had geëist. Volgens de rechtbank zorgt de autistische stoornis van de verdachte ervoor dat hij een kwetsbare indruk maakt. Door zijn sociale beperkingen kon hij geen weerstand bieden aan de wens van het verliefde 15-jarige meisje om een relatie te beginnen. De verdachte erkent dat hij en de leerling gevoelens voor elkaar kregen, maar zegt wel dat hij erop heeft aangedrongen om daar niets mee te doen.

Vader ontdekte relatie

De relatie kwam aan het licht toen het meisje door de verdachte, op dat moment invaldocent op de school, werd thuisgebracht. Ze vertelde dat ze had moeten nablijven bij een andere leraar en dat de verdachte daarna op het schoolplein had aangeboden haar weg te brengen.

De vader van het meisje ging op onderzoek uit en ontdekte dat zijn dochter helemaal niet had hoeven nablijven. Ze bleek al 2,5 maand een relatie te hebben met biologiedocent. De twee verbleven in vakantiehuisjes.

Inmiddels is de docent 29 jaar. Hij komt uit Almere en is niet meer werkzaam op de school. Het meisje heeft haar diploma gehaald en is geen leerling meer van het Groene Hart Lyceum.

Lees ook: 18 maanden cel geëist tegen leraar Groene Hart Lyceum die relatie had met leerling

advertentie
 
advertentie