Dodenherdenking en Bevrijdingsfestival live bij Studio Alphen

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Studio Alphen zendt aanstaande zaterdag Dodenherdenking rechtstreeks uit op televisie. Een dag later wordt live radioverslag gedaan van Het Alphens Bevrijdingsfestival.

De officiële herdenking in de gemeente Alphen aan den Rijn, in het Burgemeester Visserpark, begint om 19.55 uur. Even daarvoor arriveren de deelnemers aan de stille tocht, die van het Joods monument (Laan der Continenten) naar het Verzetsmonument (Burgemeester Visserpark) lopen. Na het in acht nemen van twee minuten stilte en het spelen en zingen van het Wilhelmus, houdt burgemeester Liesbeth Spies haar traditionele toespraak en draagt een leerling van het Scala College een gedicht voor. Daarna is de bloemenhulde bij het monument.

De rechtstreekse televisie-uitzending van Studio Alphen start om 19.50 uur. De uitzending is ook te bekijken via de livestream op de website en Facebookpagina van Studio Alphen. Ook op de radio wordt overgeschakeld naar het Burgemeester Visserpark. Het commentaar wordt verzorgd door Joost van Steen.

Bevrijdingsfestival

Gers Pardoel, Childsplay, Henk Dissel, Menno Aben, Toe Maar, No Harm en Join The Wolf Pack treden zondag 5 mei vanaf 15.00 uur op op het Rijnplein tijdens Het Alphens Bevrijdingsfestival. Studio Alphen schakelt om 18.00 uur in met een speciale radio-uitzending. In de radio-uitzending is ook aandacht voor de Liberty Tour, eerder die middag.

Beelden van Het Alphens Bevrijdingsfestival zijn vanaf maandag te zien bij Studio Alphen.

Lees ook: Tijdschema Alphens Bevrijdingsfestival bekend, Gers Pardoel treedt om 21.30 uur op