Drie orkesten Harmonie Arti vieren vrouwen in voorjaarsconcert

ALPHEN AAN DEN RIJN - Harmonie Arti Alphen zet zaterdag 15 april vrouwen in het zonnetje tijdens haar voorjaarsconcert No Woman, No…..Music!. De orkesten Jong Arti, de orkestklas St’Arti en concertharmonie Groot Arti geven het avondvullende concert in Theater Castellum.

Bach, Beethoven, Wagner, Verdi, Jan en Jacob de Haan, Johan de Meij; iedere muziekliefhebber schudt moeiteloos de namen van heel veel componisten uit de mouw. Maar hoeveel daarvan zijn vrouw? Waarschijnlijk niet één. En daar gaat Arti verandering in brengen. Tijdens het voorjaarsconcert klinkt louter muziek gecomponeerd door vrouwen, met een vrouwelijke solist uit één van de eigen orkesten en over historische vrouwen.

Jong Arti onder leiding van Madeleine Boertje speelt onder andere muziek van de films Mary Poppins en Pocahontas en twee solistes uit eigen gelederen laten zich horen. De zestien kinderen van orkestklas St’Arti treden voor het eerst op. En concertharmonie Groot Arti met dirigent Jan Gerrit Adema gaat op muzikale reis vanaf de 15e eeuwse Franse heldin Jeanne d’Arc tot de hedendaagse componistes Julie Giroux en Coby Lankaster. Arti’s eigen fluitiste Renske Pison soleert in het beroemde fluitconcert van Cécile Chaminade.

Het concert begint 20.00 uur, om 19.30 uur opent de zaal. Kaarten, inclusief pauzeconsumptie, zijn te verkrijgen op de website van Theater Castellum.