Driemaal blijkt scheepsrecht voor Alphense cultuurvisie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gaat wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) lukken om de cultuurvisie door de gemeenteraad te loodsen. Aankomende donderdag zal de raad met ruime meerderheid instemmen met de cultuurvisie, zo bleek afgelopen donderdagavond tijdens de commissievergadering. Twee eerdere pogingen slaagden niet en dus kun je met recht zeggen dat het driemaal scheepsrecht is.

Ruim twee jaar geleden, in mei 2019, schoot de gemeenteraad de eerste versie van de cultuurvisie af. Een halfjaar later was er een tweede exemplaar, maar ook die haalde het niet. Om toch het nodige te kunnen doen op het gebied van cultuur, werd de cultuurvisie gedegradeerd tot startnota. Een wethouderswissel en de coronacrisis hebben ertoe geleid dat de derde versie op zich liet wachten tot dit moment.

In de cultuurvisie staan de culturele ambities van de gemeente. Zo moet beeldende kunst een meer zichtbare plek gaan krijgen en worden popmuziekoptredens gehouden bij MAX (Alphen aan den Rijn), Pleyn 68 (Hazerswoude-Rijndijk) en in de verschillende theaters. Het totale activiteitenaanbod wordt na de zomervakantie gepresenteerd.

Hieronder zijn de radio-interviews met Elise de Veth (VVD), Marjon Verkleij (CDA) en Gé Kapteijn (GroenLinks) te beluisteren.