Drive-in diploma-uitreiking bij Ashram College: ‘Mensen zijn blij dat we het zo hebben georganiseerd’

Gepubliceerd op 07 juli 2020 om 17.07 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Als eindexamenleerling te horen krijgen dat je geslaagd bent is een mooie afsluiter, maar de tijd op de middelbare school zit er pas echt op wanneer je het diploma in handen hebt. Dit jaar vinden de diploma-uitreikingen, net als vrijwel alles, niet op gebruikelijke manier plaats.

Waar sommige middelbare scholen ervoor kiezen om het waardevolle document bij de leerlingen thuis af te leveren, organiseert het Ashram College in Alphen aan den Rijn een drive-in diploma-uitreiking. Op het schoolplein worden auto's, met daarin gezinsleden van de geslaagde leerlingen, in rijen opgesteld. De leerlingen worden vervolgens in groepjes op het podium gevraagd om hun diploma's te ondertekenen.

'Ik ben hartstikke blij', zegt Tim van de Noort met zijn diploma in de hand. 'Ik ben zo blij dat ik ook gewoon hier heb kunnen staan, dat het door heeft gekund. En dan op deze manier, dat is heel speciaal.' Eerder maakte Tim de diploma-uitreiking van zijn broer mee, die gewoon in de aula van de school plaatsvond. 'Het was nu een beetje anders maar ik vond het wel leuker.'

'Nog tien te gaan'

De nieuwe opzet van de diploma-uitreiking blijkt bij meer mensen in de smaak te vallen, zowel bij leerlingen als bij ouders. 'Mensen zijn blij dat we het zo hebben georganiseerd', zegt Thijs van Seggelen, teamleider op de middelbare school.

Vanuit ouders en leerlingen kwam eerder de vraag om de diploma-uitreiking met de hele groep te doen én op school. 'We zijn met een groep van collega's al twee maanden bezig en dit is het eindresultaat. We hebben er nog tien te gaan, dus we zijn nog niet klaar.'

Lees ook: Vliegtuig cirkelt rond voor scholieren: ‘Scala feliciteert geslaagden’

advertentie advertentie