Droog weer nodig om werk aan Julianabrug op tijd af te krijgen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alhoewel de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug voorspoedig verlopen, is het nog maar de vraag of de brug op de geplande datum 20 oktober weer opengesteld kan worden voor verkeer. Er is droog weer nodig om de laatste hand te leggen aan de constructie, terwijl we nog een flink aantal herfstachtige dagen tegemoet gaan.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn verlopen de werkzaamheden 'nagenoeg zoals gepland'. 'Een tegenvaller was onder andere het moeilijker slopen van het beton. De oorspronkelijke planning, waarbij de weg wordt opengesteld op 20 oktober, is naar alle waarschijnlijkheid haalbaar', aldus de woordvoerder.

Om de weg weer open te kunnen stellen, moeten slijtlagen aangebracht worden van epoxy en asfalt. 'Hiervoor is droog weer noodzakelijk. Hierdoor is de openstellingsdatum nog niet helemaal zeker.'

Het is dus nog even afwachten wanneer de Koningin Julianabrug weer toegankelijk is en Alphenaren niet meer hoeven om te rijden. Zodra de brug open is voor verkeer, wordt aansluitend de onderdoorgang aan de Hooftstraat gerealiseerd.

Problemen aan betonconstructie

De brug is sinds maandag 20 juni afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bij onderhoudswerk bleek in juli vorig jaar dat de Julianabrug zomaar had kunnen bezwijken. Onder andere een deel van de betonconstructie van de brug, aan de oostkant van de Oude Rijn, moet vervangen worden. Ook wordt een vangrail langs de rijbaan van de brug geplaatst.