Gepubliceerd op 29 Oktober 2018 om 11.12 uur

Dubieus penaltymoment en niet opletten achterin nekt Alphense Boys tegen Baronie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gebeurt zelden dat de arbitrage zich door spelers van de verdedigende partij laat ompraten om een gegeven strafschop in te trekken. Maar zondag was dat het geval. Lilinho Martins gaf drie minuten na rust een voorzet op Thijs Hoogenboom, maar de bal werd halverwege onderschept door de arm van Jamie Kamkam. De scheidsrechter wees naar de stip en ook de grensrechter dulde aanvankelijk geen tegenspraak. Een Bredenaar probeerde het toch nog een keer bij de grensrechter en met succes, want de beslissing werd teruggedraaid.

'Hij lulde de grensrechter om. Dat gaf die speler van Baronie zelf ook toe net', aldus Alphense Boys-trainer Hein van Heek. 'De scheidsrechter stond goed gepositioneerd en zag het goed.' Daar waren ze het bij Baronie niet over eens. De een vond het aangeschoten hands, de ander claimde dat de bal tegen de schouder kwam. Het had voor Alphense Boys de doorbraak kunnen zijn in een wedstrijd die in een gelijkspel leek te eindigen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, kregen kansen, maar haalden hun niveau niet. 'Een chaotische flipperkastwedstrijd', vond Van Heek.

Toch won Baronie. Alphense Boys, met tien spelers uit de eigen jeugd in de basis, toonde een moment van zwakte achterin en liet Baronie te gemakkelijk opkomen tot aan de achterlijn. Tim van der Linden keerde in eerste instantie het schot van Mark Schuit goed, maar had geen antwoord op de rebound van Moustafa Mohammad. 1-0. 'Dit komt hard aan. We waren lekker bezig. Als we het niveau van onze trainingen hadden gehaald, waren we met een veel beter resultaat weggegaan', besluit Van Heek. Alphense Boys staat achtste in de Hoofdklasse B.

Hieronder kun je de interviews met Hein van Heek en Raychelo Fecunda (beiden Alphense Boys) bekijken:

advertentie
 
advertentie