Duikers vinden telefoon van omgebrachte Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk

Foto: John van der Tol

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Duikers hebben de telefoon van de omgebrachte Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk gevonden in Leiden. Na eerdere zoekpogingen door de politie is de telefoon dinsdag gevonden door vrijwilligers van Recovery Divers, in het water aan het Utrechtse Jaagpad. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

De moeder van Esmee had aan Recovery Divers gevraagd of zij de telefoon van haar dochter misschien terug konden vinden. Dinsdag was de moeder van Esmee aanwezig tijdens het duiken. Het was een emotioneel moment voor de ouders, die nog altijd op zoek waren naar de telefoon van hun dochter.

De politie bevestigt dat de telefoon gevonden is. Volgens een woordvoerder is de telefoon voor het onderzoek niet meer nodig en zal het mobieltje dus bij de ouders van Esmee blijven.

Eerdere zoekpogingen

Vorig jaar zocht de politie op dezelfde plek verschillende keren naar de telefoon van Esmee, zonder resultaat. Het 14-jarige meisje werd op 30 december 2021 als vermist opgegeven en de volgende dag dood gevonden in een parkje aan de Melchior Treublaan in Leiden.

De inmiddels 33-jarige Olivier van de G., die een relatie met het meisje had, werd in november veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van het meisje. Tegen deze straf is hij in hoger beroep gegaan.

Hieronder zijn beelden te zien van het moment waarop leden van Recovery Divers de telefoon vonden.