Gepubliceerd op 21 Maart 2020 om 10.57 uur

Duizenden Alphense bedrijven in problemen, gemeente treft maatregelen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Enkele duizenden bedrijven in de gemeente Alphen aan den Rijn, inclusief de zzp'ers, zijn door de coronacrisis in de problemen gekomen. Dat zegt burgemeester Liesbeth Spies (CDA). Exacte aantallen zijn volgens de burgemeester niet te noemen.

'Als je kijkt naar bijvoorbeeld de greenport, horeca, detailhandel en de toerismebranche, het doet pijn om te zien hoe omzetten soms terugvallen naar nul', zegt Spies, die juist het tegenovergestelde ziet bij ict-dienstverleners, bouw- en supermarkten.

Om ondernemers te helpen, kunnen bedrijven bij de gemeente Alphen een beroep doen op speciale regelingen. Ondernemers mogen vragen om uitstel van gemeentelijke belastingen (tot 31 mei). 'In de hoop dat we dan in een andere wereld leven dan nu het geval is.'

Corona-loket

Daarnaast belooft de gemeente Alphen rekeningen niet pas na dertig dagen te betalen, maar binnen een week al. De gemeente Alphen zet extra mensen in om aanvragen op Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) zo snel mogelijk te behandelen.

Begin deze week riepen ondernemingsvereniging VOA en economische platform EDBA al een corona-loket in het leven om ondernemers zo goed mogelijk wegwijs te maken in alle landelijke regelingen die nu beschikbaar worden gesteld door de regering.

advertentie
 
advertentie