Duurzaamheidslening uitgebreid met kookplaten en oplaadpaal op eigen terrein

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De duurzaamheidslening van de gemeente Alphen aan den Rijn is met meerdere energiebesparende maatregelen uitgebreid. Ook voor onder andere een elektrische kookplaat en een energiezuinig ventilatiesysteem is de lening nu in te zetten.

Volgens de gemeente maakte het merendeel van de inwoners in eerste instantie gebruik van de lening voor de aanschaf van zonnepanelen. Nu de energieprijzen zijn gestegen, is er een toename in het aantal aanvragen voor isolatiemaatregelen en warmtepompen.

Vanaf nu kan de lening ook worden gebruikt voor een aansluiting op een warmtenet, de aanschaf van een energiezuinig ventilatiesysteem, een warmte-terugwinsysteem of een elektrische kookplaat. Het is ook mogelijk om een laadpaal voor een elektrische auto op eigen terrein te financieren.

Bouwkrediet

Huiseigenaren en huurders kunnen een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente om energiebesparende maatregelen te treffen in en aan een woning. Zodra een aanvraag na beoordeling wordt toegekend, wordt de lening door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting uitbetaald via een bouwkrediet.

De hoogte van een lening is minimaal 2500 euro en maximaal 25.000 euro, waarbij het bedrag over meerdere aanvragen en maatregelen verdeeld kan worden.

Lees ook: Duurzaamheidslening in trek bij inwoners: gemeente verhoogt budget met 1,5 miljoen euro