Dwangsom voor eigenaar shishalounge die zaterdag 10 mensen binnen had

Foto: Google Street View

ALPHEN AAN DEN RIJN - De eigenaar van de shishalounge aan de Prinses Irenelaan heeft een dwangsom ontvangen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Afgelopen zaterdag trof de politie 10 mensen aan in het pand, waarmee de coronaregels zijn overtreden. Een boete van 2500 euro wordt opgelegd per volgende geconstateerde overtreding, met een maximum van 10.000 euro.

'Wij leggen deze bestuurlijke maatregelen op, omdat hier bewust de maatregelen zijn overtreden ter bescherming van de gezondheid van ons allemaal', laat de gemeente in een reactie weten. 'Aangezien andere ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen terwijl velen van hen een vervelende periode doormaken, vinden wij deze overtreding erg kwalijk.'

Na een melding van geluidsoverlast vanuit de horecagelegenheid, nam de politie zaterdag poolshoogte. In de shishalounge werden 10 mensen aangetroffen, zij hebben allemaal een boete gekregen voor het overtreden van de coronamaatregelen. Het is onduidelijk of de eigenaar op dat moment ook beboet is.

Lees ook: Politie treft 10 mensen aan in shishalounge en deelt bekeuringen uit