Gepubliceerd op 11 Juni 2019 om 17.16 uur

EDBA gaat zich doorontwikkelen tot denktank voor Alphense economie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) gaat zich transformeren tot een denktank dat het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd gaat adviseren op economische ontwikkeling.

Dat betekent dat alle huidige uitvoerende taken worden afgestoten door EDBA. De LEF-regeling wordt wegbezuinigd door de gemeente Alphen en citymarketing, inclusief citymarketeer Daniël Othman, wordt ondergebracht in een aparte stichting. 'Adviseren over subsidie lijkt me niet handig om die te combineren met onafhankelijk advies. Als je onafhankelijk wil zijn, moet je zuiver en scherp handelen', vindt EDBA-voorzitter Erik Braun.

EDBA wil een intermediair worden tussen maatschappelijke partners en de gemeente Alphen, waarbij Joost Berkhout als directeur het gezicht van de organisatie blijft. De adviezen van de EDBA zijn niet bindend, wel zwaarwegend. 'Het moet heel gek lopen wil de gemeente een advies niet overnemen. Dat zou exceptioneel zijn', aldus wethouder Gerard van As (Nieuw Elan).

Hieronder kun je het radio-interview beluisteren met Erik Braun en Joost Berkhout waarin zij de nieuwe werkwijze van de EDBA toelichten.
advertentie
 
advertentie