Edo loopt Marathon Rotterdam en haalt geld op voor zeldzame ziekte sarcoïdose

BOSKOOP - Een marathon lopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ziekte sarcoïdose. De in Boskoop opgegroeide Edo van den Nieuwendijk gaat op 16 april, samen met twee vrienden, de uitdaging aan tijdens de Marathon Rotterdam.

Door deze marathon te lopen, wil het trio zoveel mogelijk geld ophalen voor de ziekte waar de vader van Van den Nieuwendijk mee te maken heeft: neurosarcoïdose. Een zeldzame ziekte die ontstekingen in het lichaam veroorzaakt, waar tot nu toe de oorzaak van onbekend is en ook geen genezing voor bestaat. ‘Deze ziekte valt het zenuwstelsel van mijn vader aan, waardoor hij fysiek niet langer meer kan doen wat hij zou willen en elke dag doorbrengt in een rolstoel’, vertelt Van den Nieuwendijk.

‘Mijn vader is, ondanks dat hij niet meer de sterke man is die ik ken, nog altijd mijn voorbeeld.’ Ook twee van de beste vrienden van Van den Nieuwendijk zullen aan de start verschijnen. ‘Met deze twee jongens ben ik opgegroeid en zonder hun was ik niet de persoon die ik nu ben. Zij zijn mij en mijn vader enorm dierbaar.’

Doneeractie

Om op deze manier geld in te kunnen zamelen, is Van den Nieuwendijk een doneeractie gestart. De teller staat inmiddels al op zo'n 5.000 euro. Ook zijn de verdere voorbereidingen in aanloop naar de marathon te volgen op Instagram. Het opgehaalde geld gaat uiteindelijk naar de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland.