Eén aangehouden man niet langer verdacht van moord op Kelvin Maynard

Gepubliceerd op 05 februari 2020 om 12.13 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Eén van de drie aangehouden mannen voor betrokkenheid bij de liquidatie van Kelvin Maynard wordt niet langer verdacht een rol te hebben gespeeld bij de moord op Maynard. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Het gaat om de in november aangehouden 22-jarige man uit Amsterdam. In het onderzoek naar de moord op de 32-jarige Maynard werd zijn woning doorzocht door de politie. Tijdens de doorzoeking werd een vuurwapen aangetroffen. Later deze maand moet de Amsterdammer zich tegenover de rechtbank verantwoorden voor verboden wapenbezit.

De twee andere aangehouden verdachten zijn inmiddels op vrije voeten, maar blijven volgens het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij de dood van Kelvin Maynard.

In zijn auto doodgeschoten

Op 18 september 2019 werd de 32-jarige voetballer van Alphense Boys doodgeschoten in zijn woonplaats Amsterdam. Hij werd in zijn auto onder vuur genomen. De schutter zat, samen met iemand anders, op een motorvoertuig. Zij zijn na het lossen van de schoten op de vlucht geslagen.

De auto van Maynard kwam tot stilstand tegen de voorgevel van een brandweerkazerne. Brandweerlieden probeerden het slachtoffer daarna te reanimeren, maar Maynard overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Lees ook: Camerabeelden van achtervolging op vermoorde Kelvin Maynard, politie zoekt specifieke getuigen

advertentie advertentie