Gepubliceerd op 12 September 2019 om 11.58 uur

Eendjes, Kevers en Snoeken zijn de start van de Alphense Dagen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een lelijk Eendje, klassieke Kever of gestroomlijnde Snoek. Grote kans dat deze klassieke wagens zaterdag te bezichtigen zijn in het Alphense centrum tijdens de Oldtimerdag.

Na een toerrit door de regio verzamelen de voertuigen zich in en rond de Hooftstraat, waar ze tussen 10.00 en 18.00 uur te bezichtigen zijn. Naast klassieke auto’s, motoren, bussen en trekkers is er ook ruimte voor ‘de oldtimers van de toekomst’. Zo zijn er, evenals vorig jaar, vijftig Japanse sportauto’s te zien.

Voor de deelnemers aan de Oldtimerdag wordt het overigens een spannende dag. Ieder jaar zijn er in verschillende categorieën prijzen te verdienen. Een jury beoordeelt de voertuigen.

Jaarmarkt

De Oldtimerdag is de traditionele opening van de Alphense dagen. Zaterdagavond viert de taptoe haar dertigste verjaardag met een speciale jubileumeditie. Verschillende korpsen uit de regio, waaronder Show Combinatie Con Brio en DSS, maken vanaf 20.00 uur muziek voor de deuren van het gemeentehuis.

Woensdag staat de jaarmarkt op het programma, met kramen, activiteiten en optredens door het hele centrum. Tijdens het afsluitende feest op het Rijnplein treden vanaf 19.00 uur onder anderen Wolter Kroes, de Hermes House Band, Het Feestteam en Barry Badpak op.

Aan de Thorbeckestraat staat de kermis opgesteld. De attracties zijn van vrijdagmiddag 13 september (16.00 uur) tot en met woensdagavond 18 september (23.00 uur) geopend.

Geen gondelvaart

Geen Alphense gondelvaart dit jaar. Stichting Welvarend Alphen aan den Rijn kondigde eind vorig jaar aan te stoppen met de organisatie van de gondelvaart. Het teruglopende aantal deelnemers heeft de stichting tot het besluit doen komen. 

Ook de Jaarmarktestafette, het hardloopevenement dat op de avond voor de Alphense jaarmarkt werd georganiseerd, is ermee gestopt.

Lees ook: Het doek valt voor de Jaarmarktestafette in Alphen

advertentie
 
advertentie