Eenvoudige oefenzege ARC, inzetten op doelpunten vanaf middenveld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tropisch warm was het zaterdagochtend om elf uur toen ARC tegen Bloemendaal aftrapte voor de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. Veertig minuten later, toen de scheidsrechter affloot voor de eerste helft, leidden de Alphenaren al met 5-0. Die stand stond ook op het scorebord toen het tweede bedrijf na 35 minuten werd beëindigd.

Verrassend genoeg speelde ARC in een 5-3-2-opstelling. Of een 3-5-2-formatie, net hoe je het ziet. Aanvallers Lionel Frederik, Daan van Leeuwen (beiden uit voorzorg met lichte klachten), Lilinho Martins en Vincent Tel (allebei terugkomend van een blessure) waren afwezig. En dus een keer iets anders. 'Af en toe wil ik kunnen terugvallen op dit systeem', legt ARC-trainer Mark Evers uit. 'Vorig seizoen deden we dat ook af en toe, maar toen omdat we geen grip hadden op de tegenstander. Het is goed dat we meerdere systemen kunnen spelen, maar we gaan ons vooral focussen op ons eigen systeem.'

ARC was duidelijk een flinke maat te groot voor Bloemendaal, dat afgelopen seizoen bovenaan stond in de derde klasse toen de voetbalcompetitie als gevolg van het coronavirus werd onderbroken. Na twee minuten scoorde Joshua Kassels al 1-0. De aanvallende middenvelder annex spits is overgekomen van de A-junioren en zou wel eens de revelatie van het seizoen kunnen worden. 'Ik wil zoveel mogelijk minuten maken, hard trainen en doelpunten maken', zegt Kassels.

Scorend vermogen op het middenveld

Kassels en de van Alphense Boys overgekomen Arjan Ouwendijk moeten zorgen voor meer doelpunten vanaf het middenveld. 'Ons probleem was de laatste jaren dat we voetballend goed meekwamen en achterin weinig weggaven. Maar we scoorden te weinig en hadden te weinig diepgang', vindt Evers. 'Luuk Samsom heeft dat al van zichzelf, maar nu ook met Joshua Kassels en Arjan Ouwendijk hebben we dit type middenvelders nu in overvloed.'

Cas Knoester beaamt de woorden van zijn trainer. 'We hebben goede spelers erbij gekregen. Het zijn voetballende spelers. Als we ten opzichte van vorig seizoen stappen konden maken, was het wel door voetballend vermogen aan de selectie toe te voegen. We werkten hard en hadden een goede teamgeest, maar voetballend kon het beter. In die zin hebben we nu meer opties.'

Scoreverloop ARC - Bloemendaal 5-0 (5-0): 1-0 Joshua Kassels, 2-0 Tren Drexhage (strafschop), 3-0 Bart de Bruijne (eigen doelpunt), 4-0 Tren Drexhage, 5-0 Tren Drexhage.

Hieronder is de samenvatting van ARC - Bloemendaal te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers, Cas Knoester en Joshua Kassels bekijken.