Eerste Boskoopse editie Rotary Santa Run: ‘Gezelligheid staat voorop’

BOSKOOP - Boskoop kleurt binnenkort rood tijdens de eerste editie van de Boskoopse Rotary Santa Run. Op 10 december zal de wandeling door het jarige dorp plaatsvinden, waarmee tevens geld wordt opgehaald voor de Boskoopse afdeling van Stichting Fietsmaatjes.

Om 15.00 uur zullen de kerstmannen en -vrouwen beginnen aan de wandeltocht van maximaal vijf kilometer door het kwekersdorp. Vanaf de verzamelplaats, het parkeerterrein achter de Bethelkerk, zullen de deelnemers onderweg kraampjes tegenkomen met hapjes en drankjes. Verder is er volop muziek aanwezig. ‘Gezelligheid staat hierbij echt voorop’, aldus Helma van der Louw namens de organisatie.

Het is de allereerste keer dat er een zogenaamde Santa Run in Boskoop plaatsvindt. ‘Deze activiteit valt ook weer onder de vlag van het feestjaar Boskoop 800’, voegt Van der Louw toe. ‘Het doel is om met minimaal achthonderd kerstmannen en -vrouwen deze tocht te wandelen.' Op dezelfde dag zal ook de achthonderdste verjaardag van het dorp worden afgesloten met een lichtspektakel bij het voormalige Boskoopse gemeentehuis en een groot feest.

Kerstmanpak inbegrepen

Voordat het echt tijd is om aan de tocht te beginnen, zal er op de verzamelplaats een gezamenlijke warming-up worden gehouden. Bij terugkomst zal de cheque met het opgehaalde geld worden uitgereikt aan de Boskoopse afdeling van Stichting Fietsmaatjes.

Inschrijven voor deze tocht volledig in kerstsferen, kan op de website van de Rotary Santa Run. Volwassenen betalen hiervoor 10 euro. Voor kinderen tot en met de lengte van 135 cm is 8 euro nodig om mee te kunnen doen. Bij de inschrijving zit een complete outfit inbegrepen, die opgehaald kan worden op de daarvoor speciaal geplande ophaaldagen aan de Burgemeester Colijnstraat 9: dinsdag 29 november, zaterdag 3 en dinsdag 6 december.