Eerste gemeentelijke jeugdlintjes voor Domenique en Ilse

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Domenique van Ellinkhuizen en Ilse Kreb hebben de eerste jeugdlintjes van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgereikt gekregen. Maandag ontvingen de twee jonge inwoners van de gemeente de lintjes uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

De twee jongedames waren met een smoes naar het Alphense gemeentehuis gebracht. Domenique ruilt haar vakantie en vrije tijd graag in voor extra hulp aan ouderen van WIJdezorg en krijgt om die reden een jeugdlintje. 'Soms krijg ik een knuffel of een kus op mijn wang van een bewoner en merk ik zo dat het werk dat ik doe echt wat betekent voor ze, dat ik ze gelukkig maak. Daar word ik zelf ook gelukkig van', zegt Domenique na afloop.

Ilse kreeg het lintje voor haar werk bij muziekvereniging DSS uit Aarlanderveen. Daar begeleidt ze jonge muzikanten en organiseert activiteiten voor de jeugd om de betrokkenheid met de vereniging te vergroten. 'Dit is heel onwerkelijk. Ik dacht dat ik hier was voor het bestuur van de muziekvereniging. Ik had pas iets in de gaten toen ik mijn beste vriendin zag', aldus Ilse.

Het jeugdlintje is bedoeld voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn van 4 tot en met 21 jaar, die een eenmalige bijzondere prestatie of langdurige, onbezoldigde hulp of inzet tonen. 'Deze jonge mensen zetten wij graag in het zonnetje en hopen dat zij hierdoor een inspiratiebron zijn voor anderen', meldt de gemeente.

Lees ook: Jeugdlintje ingevoerd om Alphense jongeren in het zonnetje te zetten