Eerste nieuwe houten huurwoningen geplaatst in Zwammerdam

ZWAMMERDAM - De eerste twee houten eengezinswoningen van Woonforte zijn vrijdag geplaatst in Zwammerdam. Deze kant-en-klare, duurzame, circulaire en energiezuinige woningen zijn gebouwd door Startblock. De verhuur start begin december.

Samen met Woonforte heeft Startblock de compacte, grondgebonden eengezinswoning ontworpen. De keuken ligt aan de straatkant en de woonkamer kijkt uit op de tuin. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en de badkamer. Op de tweede verdieping is één slaapkamer en een bergruimte.

Erwin van Rijnberk, manager Vastgoed van Woonforte: ‘Als corporatie nemen we onze taak serieus om de komende jaren flink veel nieuwe woningen bij te bouwen. Dat doen we zo duurzaam mogelijk. Startblock biedt ons een concept van een kant-en-klare, duurzame en energiezuinige woning. Doordat de woning van hout is en het geheel wordt afgebouwd in de fabriek is de stikstofuitstoot minimaal. We zijn trots op deze unieke houten woningen.’

Nul-op-de-meter

De nieuwe eengezinswoningen zijn duurzame woningen van hoge kwaliteit. 'Met de energie die de zonnepanelen opwekken, heeft een (klein) gezin dat bewust met energie omgaat geen energiekosten', laat Woonforte weten.

De woningen van Startblock bestaan voor tachtig procent uit PEFC-gecertificeerd CLT-hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Wanneer de levensduur van de woningen voorbij is, is het hout herbruikbaar voor andere doeleinden.

Laatste werkzaamheden

De komende weken houdt Startblock zich bezig met de laatste werkzaamheden in de woning en de aansluitingen. Begin december start de verhuur via Huren in Holland Rijnland. Woningzoekenden die wonen en werken in Zwammerdam hebben voorrang. Als het project volgens planning verloopt, ontvangen de nieuwe huurders in februari hun sleutel.